MEATERin avulla onnistut paistamaan helposti ravintolatasoiset lihat ja kalat

 

Mitä tekee amerikkalainen, jonka paistomittarista palaa johto, anturi irtoaa käännettäessä, piuha häiritsee kokkausta   – Ostaa uuden. Entä suomalainen insinööri, jolle sattuu sama? – Miettii miten mittarin voisi tehdä paremmin – johdottomasti. Idealamppu syttyi, MEATER sai alkunsa.

Vuonna 2015 lukuisten suunnittelujen ja komponenttitestien jälkeen MEATERille oli aika hakea joukkorahoitusta, joka rahoituksen lisäksi olisi tärkeä palaute siitä, olisiko tuotteella kysyntää. MEATER onnistui erinomaisesti saaden ennakkoon tuotteen ostaneilta alkupääoman Kickstarterista, josta sitä tilattiin 1.2 milj. dollarilla, ja lisäksi Indiegogo -joukkorahoituspalvelusta 1,7 milj. dollaria. MEATER on myynnissä USAn ja Euroopan lisäksi Kanadassa ja Australiassa. Viime kesän hurjan myynnin vuoksi USAn Amazonin verkkokauppa nosti suomalaiskeksinnön etusivulleen.

MEATER-pääarkkitehti Teemu Nivala on Raahessa syntynyt diplomi-insinööri. Opintonsa hän suoritti Tampereen teknillisessä yliopistossa.

 

Kulinaristien suosima MEATER+ on varustettu signaalivahvistimella

 

MEATER on esimerkki, miten IoT – esineiden internet – muuttaa laitteiden ohjausta hyödyntämällä mobiililaitteita sekä käyttöliittymänä että välittämällä tietoa. MEATER käyttää WiFi- ja pilvipalvelua siten, että käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin huolehtia että yksi älylaite on paistopaikan läheisyydessä. MEATER toimii applikaation avulla. Tuotteilla voi muodostaa myös WiFi-verkon toiseen mobiililaitteeseen, jolloin signaalin kantaman pituutta ei tarvitse miettiä.

 

Innostava liikelahja, joka muistetaan ja sitä voi käyttää koko perhe

 

Tuotannossa on tällä hetkellä MEATER, MEATER+ ja neljän mittarin lippulaivatuote MEATER Block. Kaikki tuotteet ovat osoittautuneet ruokaa intohimolla kokkaavien hifistelyapuvälineeksi. Lihat ja kalat  saavat juuri oikean sisälämpötilan ja onnistuminen on helppoa! Paistotikussa on myös ulkoista lämpötilaa mittaava anturi tarkemman lopputuloksen varmistamiseksi.

MEATER -applikaatio näyttää paistoaikaisen lämpötilagraafin, jonka voi tallentaa pilvipalveluun myöhäisempää tarkastelua varten. Ilmainen suomenkielinen applikaatio on saatavissa Applen App Storesta ja Androidin Play-kaupasta.

Meatersuomi on keksijän äidin verkkokauppa, joka myy tuotteita kuluttajille ja yrityksille. Liikelahjat saa halutessaan myös omalla logolla varustettuna. Tilaukset www.meatersuomi.fi.

 

1Paina MEATER lihaan
2Valitse asetukset
lihalle applikaatiosta
3Aloita paistaminen ja seuraa applikaatiosta
MEATER applikaatio
arvioi kypsymisajan,
sekä kuinka kauan
lihan tarvii vetäytyä.
Nauti!